Ik meldde me online aan en had een telefooninterview waarin er vooral gevraagd werd naar mijn achtergrond en ervaring. Ik werd toen uitgenodigd voor 2 sets van persoonlijke interviews, op 2 weken van elkaar gelegen. In de eerste set werd met name mijn technische bekwaamheid en houding getest. Ik was ervan overtuigd dat ik had deze technische interviews heel goed had gedaan en ook de interviewers leken behoorlijk onder de indruk. De tweede reeks omvatte een persoonlijkheidsassessment. Ik had het gevoel dat deze ook vrij goed ging. Maar een gesprek met een van de laatste interviewers suggereerde dat hij het gevoel had dat ik geen goede match was voor de betreffende positie. Een week later werd mij medegedeeld door middel van een eenvoudige email dat ik geen match was. Ik vroeg me af waarom ik in eerste instantie uitgenodigd was, gezien ze mijn achtergrond en ervaring al kende van het telefooninterview. Uiteindelijk bleek het een totale verspilling van tijd en energie voor 6 weken!
Als toevoeging aan deze ervaring, meldde ik mij binnen een maand aan voor een andere positie. Ik werd opnieuw uitgenodigd voor een gesprek op het voorwendsel dat ik in mijn vorige interviews een goede indruk had gemaakt! (Ik begrijp niet waarom ik de baan dan niet heb gekregen) Dit ging opnieuw goed, en er was mij verteld dat ik tot de top 2 kandidaten behoorde voor de positie voordat het laatste interview plaatsvond. Na het laatste interview kreeg ik opnieuw een algemene email waarin stond dat ik geen match was.
Ik moet zeggen dat ik nu mijn respect en hoge mening over het bedrijf en haar wervingspraktijken ben verloren. Ik vraag me af waarom ze tijd en geld van de kandidaten verspillen door ze voor meerdere interviews uit te nodigen en uiteindelijk simpelweg te zeggen dat ze geen match zijn.