Fiz uma entrevista na empresa Acerta (Leuven, Flemish Brabant).
Entrevista
Je wordt gebeld voor een eerste keer. Hier wordt kort jouw parcours doorlopen. Ik vond het niet echt een toonaangevend gesprek of dat de recruiter interesse had. Uiteindelijk word je gebeld of gemaild om aan te geven of je al dan niet doorgaat naar de volgende ronde. Hier hoort een bedrijfsspel bij, ze kijken wat voor karakter je hebt en gaan na of het past bij hun bedrijf.
Candidatei-me online. O processo levou 1 dia. Fui entrevistado pela Acerta (Leuven) em fev. de 2025
Entrevista
Eerste telefoontje met HR voor een screening. Daarna volgde er een Teams gesprek met HR. Je zag dat die persoon er geen zin in had en toonde nul emoties, recruiter stelde me vragen en het voelde al gauw eerder als een ondervraging dan een natuurlijk gesprek. Recruiter vertelde de reden dat we iemand zoeken is omdat een oude collega weggaat. De recruiter belde me een week erna telefonisch om te zeggen dat ze iemand als mij die structuur waardeert, dit mij niet konden bieden, omdat ze met een nieuwe afdeling beginnen en dan heb ook geen structuur. Daarop gaf ik aan dat ik wel toch kan overwegen en geïnteresseerd en flexibel was. Daarop antwoordde de recruiter " we zoeken iemand die 10 jaar ervaring heeft" ja daaag.. Op de vacature stond er nergens (nieuwe afdeling en 10j ervaring + ze heeft zelf verteld dat ze iemand vertrok) Don't lie. dat hoeft echt niet. Bij zo'n bedrijf zou je niet willen blijven.