Candidatei-me online. Fui entrevistado pela Brussels Airlines (Zaventem, Flemish Brabant) em jan. de 2025
Entrevista
De sollicitatieprocedure verliep in eerste instantie correct en professioneel, met een gesprek waarin open werd gesproken over mijn ervaring en motivatie. Tijdens dit gesprek werd echter expliciet twijfel geuit over mijn leervermogen, louter op basis van het feit dat ik geen formele studies heb gevolgd, ondanks een lange professionele loopbaan en relevante ervaring.
De uiteindelijke afwijzing gebeurde via een Engelstalige standaardmail, zonder inhoudelijke verwijzing naar het gesprek of de besproken elementen. Dit stond in contrast met de feedback die tijdens het gesprek werd gegeven en kwam onpersoonlijk over.
Toen ik hier nadien op een respectvolle en feitelijke manier naar informeerde, werd de focus verschoven van inhoudelijke feedback naar mijn “attitude” en “teamgeest”, wat voor mij aanvoelde als defensief en niet constructief. Er werd geen verdere concrete toelichting gegeven over de functie of mogelijke alternatieven.
Mijn ervaring is dat kritische, maar correcte feedback vanuit de kandidaat weinig ruimte krijgt binnen deze procedure.
Perguntas de entrevista [2]
Pergunta 1
Vragen over beschikbaarheid, stressbestendigheid, omgaan met passagiers en het kunnen volgen van opleiding en procedures.
Candidatei-me online. O processo levou 1 semana. Fui entrevistado pela Brussels Airlines (Bruxelas) em nov. de 2025
1) CV + lettre de motivation
2) interview vidéo dans les 3 langues : Que penses-tu de l'uniforme ?
Souhaite-tu un contrat temps plein ou mi-temps ?
Que fais-tu si un passager est nerveux dans la file ?
Quel autre job chez SN t'intéresserait dans le futur ?
Es-tu ponctuelle ?
Perguntas de entrevista [1]
Pergunta 1
-Le niveau en informatique (cocher la réponse débutant, moyen, avancé)
-Quand peux-tu commencer ?
Candidatei-me online. O processo levou 3 semanas. Fui entrevistado pela Brussels Airlines (Diegem, Flemish Brabant) em jan. de 2023
Entrevista
Online kandidatuur, video interview met diverse vragen en in 3 talen, telefonisch diepte interview, interview op (HQ) locatie, onmiddellijke selectiemelding aan het einde van het interview maar met opbouwende feedback. Sympathiek selectieteam.