Candidatei-me online. O processo levou 2 meses. Fui entrevistado pela McKinsey & Company (Amsterdã) em mai. de 2014
Entrevista
Mijn sollicitatie online ingezonden en werd binnen een week gebeld. Aangezien dit mijn eerste sollicitatie was bij een management adviesbureau was vroeg ik om wat extra tijd tussen de stappen, die ze mij met liefde hebben gegeven. Er waren twee rondes en twee informele ontmoetingen (één praktijkgericht en één lunch).
Perguntas de entrevista [1]
Pergunta 1
Welke verschillende bedrijfsmodellen kan je identificeren in de busvervoer sector?
Candidatei-me por indicação de um funcionário. O processo levou 3 semanas. Fui entrevistado pela McKinsey & Company (Amsterdã) em jul. de 2014
Entrevista
Eerste ronde bestond uit 2 case interviews en 1 persoonlijk gesprek met een recruiter. Zaken bevatten slides/schriftelijke informatie van waaruit je relevante onderdelen moet verkrijgen om de casusvragen te beantwoorden. Sommige harde cijfers om berekeningen mee te doen(d.w.z. niet gemakkelijk afgeronde getallen), dus wees voorbereid. In staat zijn om snelle en nauwkeurige berekeningen uit te voeren is een groot pluspunt om de snelheid in de zaak te behouden.
Perguntas de entrevista [1]
Pergunta 1
Alle drie de gesprekken gevraagd om een voorbeeld van een team situatie te geven die de verkeerde kant op ging, en wat mijn persoonlijke invloed was op het team om het in goede banen/succesvolle richting te sturen, kon niet dezelfde voorbeelden gebruiken
Candidatei-me por indicação de um funcionário. O processo levou 2 dias. Fui entrevistado pela McKinsey & Company (Amsterdã) em set. de 2010
Entrevista
Het is heel moeilijk om op gesprek te mogen komen omdat er zo veel mensen solliciteren. Gebruik je connecties! Wordt geïntroduceerd aan consultant via een onderlinge kennismaking. De meeste consultants hebben tijd voor een kopje koffie op een bepaald moment. Vergeet niet dat dit geen sollicitatiegesprek is. Ookal heb je een lijst met vragen in je hoofd, stel ze niet gewoon alsof het een persconferentie is. Laat ze vloeiend voortkomen uit een natuurlijk gesprek en leer de persoon kennen. - en misschien nog wel belangrijker - Laat hen jou leren kennen. Zo zal je veel meer kans hebben dat ze je voorstellen aan recruiting.
Wat betreft de interviews zelf zijn er twee fasen. In de eerste ontmoet je 2e en 3e laag consultants. In het laatste interview ontmoet je partners. Structuur is hetzelfde: een deel jezelf voorstellen aan hen, een deel je interviewer leren kennen en een deel bedrijfszaken. Bereid die zaken goed voor, vooral hoe je een probleem moet structureren. Heb een aantal interessante verhalen te vertellen over je leven. Vertel hen nooit gewoon dat je leidinggevende ervaring hebt maar laat ze afleiden uit een (echt!) verhaal waar je een uitdaging had en je andere mensen geinspireerd hebt om het samen mee op te lossen.
Perguntas de entrevista [2]
Pergunta 1
Hoeveel omzet draait een tankstation per jaar?
(Ze vroegen een winstcurve te tekenen met alle tankstations van het bedrijf op de X-as geordend van meest naar minst winstgevend)
Hoe zou je de globale winst kunnen vergroten?